Naslovnica Događaji Održan trening za drugu skupinu polaznika
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Održan trening za drugu skupinu polaznika PDF
Autor Daniela   

 

Trening „Kvaliteta voća i povrća, skladištenje, priprema za prodaju i preradu“ za drugu skupinu polaznika održan je 26. i 27. ožujka 2011. godine na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Voditelj treninga bila je prof. dr. sc. Vlasta Piližota, a suradnici dr. sc. Nela Nedić Tiban, doc. i dr. sc. Mirela Kopjar, doc.

Treningu je prisustvovalo 9 sudionika koji uglavnom rade na poslovima prihvata, manipulacije i distribucije sirovine, ali i nekoliko sudionika kojima je ovo područje bilo nepoznato.

 

05_FV_II_grupa_PTFOS

06_FV_II_grupa_PTFOS

07_FV_II_grupa_PTFOS

 

Sudionici su kroz teorijski i praktični rad stekli širi uvid u rukovanje i skladištenje voćem i povrćem. Također su sudionici upoznati s pojmom kvalitete sirovine, te čimbenicima koji utječu na kvalitetu sirovine, ali i način na koji spriječiti negativne promjene na sirovini kako bi se kvaliteta voća i povrća što duže zadržala.

 

08_FV_II_grupa_PTFOS

09_FV_II_grupa_PTFOS

10_FV_II_grupa_PTFOS

11_FV_II_grupa_PTFOS

12_FV_II_grupa_PTFOS

13_FV_II_grupa_PTFOS

 

Monitoring kvalitete izvedbe treninga su u pratnji članova HELP ureda Hrvatske proveli članovi tima HELP projekta iz Mađarske (koordinator projekta dr. Michael Alderson i suradnice na projektu Zsuzsanna Csech i Tünde Borbély). Koordinator projekta dr. Michael Aderson izrazio je zadovoljstvo izvedbom treninga, te poželio isti uspjeh pri provedbi ostalih treninga organiziranih u okviru HELP projekta.

 

14_FV_II_grupa_PTFOS

15_FV_II_grupa_PTFOS

16_FV_II_grupa_PTFOS

17_FV_II_grupa_PTFOS

 

 

Autor: Mirela