Címlap Események Održan trening Zdravlje iz tanjura
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Održan trening Zdravlje iz tanjura PDF
Írta: Daniela   

 

Trening „Zdravlje iz tanjura“ za prvu skupinu polaznika održan je tijekom lipnja i srpnja 2011. godine  u prostorima Doma za starije i nemoćne osobe - Osijek. Voditelj treninga bila je prof. dr. sc. Daniela Čačić Kenjerić, a suradnica prof. dr. sc. Milena L. Mandić.

 

Treningu je prisustvovalo 12 sudionika zaposlenih u Domu za starije i nemoćne osobe Osijek, te jedna sudionica zaposlena u Domu za starije i nemoćne osobe Đakovo, a kako trening osoblja ne bi uzrokovao poteškoće oko pravovremene priprave i isporuke hrane korisnicima, trening koji je zamišljen kao dvodnevni, je izveden tijekom četiri dana.  Polaznici su odabrani u dogovoru sa upravom Doma, a prema procjeni da podizanjem razine osobnih znanja mogu pozitivno utjecati na kvalitetu pripravljene hrane, te kroz to i na kvalitetu prehrane svojih korisnika.

 

33_HfP_I_grupa_Osijek

 

34_HfP_I_grupa_Osijek

 

35_HfP_I_grupa_Osijek

 

36_HfP_I_grupa_Osijek

 

Trening je izveden u obliku interaktivnih predavanja kroz koja su polaznici dobili informacije o principima pravilne prehrane, kemijskom sastavu hrane, energetskoj i nutritivnoj vrijednosti hrane i promjenama koje se u hrani događaju tijekom pripreme. Posljednjeg dana treninga su polaznici u prostorima Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku imali priliku sudjelovati u mjerenjima koja se u procjeni prehrane i statusa uhranjenosti standardno koriste, te provjeriti svoju sposobnost prepoznavanja mirisa.

 

Tijekom izvedbe treninga, a s ciljem monitoringa kvalitete izvedbe, u trening su se uključili i članovi tima HELP projekta iz EU (Mađarska, Velika Britanija, Rumunjska).

 

 

37_HfP_I_grupa_Osijek

 

38_HfP_I_grupa_Osijek

 

39_HfP_I_grupa_Osijek