Naslovnica Događaji Održan trening Zdravlje iz tanjura
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Održan trening Zdravlje iz tanjura PDF
Autor Daniela   

 

Trening „Zdravlje iz tanjura“ za prvu skupinu polaznika održan je tijekom lipnja i srpnja 2011. godine  u prostorima Doma za starije i nemoćne osobe - Osijek. Voditelj treninga bila je prof. dr. sc. Daniela Čačić Kenjerić, a suradnica prof. dr. sc. Milena L. Mandić.

 

Treningu je prisustvovalo 12 sudionika zaposlenih u Domu za starije i nemoćne osobe Osijek, te jedna sudionica zaposlena u Domu za starije i nemoćne osobe Đakovo, a kako trening osoblja ne bi uzrokovao poteškoće oko pravovremene priprave i isporuke hrane korisnicima, trening koji je zamišljen kao dvodnevni, je izveden tijekom četiri dana.  Polaznici su odabrani u dogovoru sa upravom Doma, a prema procjeni da podizanjem razine osobnih znanja mogu pozitivno utjecati na kvalitetu pripravljene hrane, te kroz to i na kvalitetu prehrane svojih korisnika.

 

33_HfP_I_grupa_Osijek

 

34_HfP_I_grupa_Osijek

 

35_HfP_I_grupa_Osijek

 

36_HfP_I_grupa_Osijek

 

Trening je izveden u obliku interaktivnih predavanja kroz koja su polaznici dobili informacije o principima pravilne prehrane, kemijskom sastavu hrane, energetskoj i nutritivnoj vrijednosti hrane i promjenama koje se u hrani događaju tijekom pripreme. Posljednjeg dana treninga su polaznici u prostorima Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku imali priliku sudjelovati u mjerenjima koja se u procjeni prehrane i statusa uhranjenosti standardno koriste, te provjeriti svoju sposobnost prepoznavanja mirisa.

 

Tijekom izvedbe treninga, a s ciljem monitoringa kvalitete izvedbe, u trening su se uključili i članovi tima HELP projekta iz EU (Mađarska, Velika Britanija, Rumunjska).

 

 

37_HfP_I_grupa_Osijek

 

38_HfP_I_grupa_Osijek

 

39_HfP_I_grupa_Osijek